Veelgestelde vragen

Misschien staat uw vraag er niet bij, stuur uw vraag dan via het contactformulier naar ons toe. Als het voor anderen ook interessant is nemen we hem op in de lijst. We beantwoorden via de e-mail. Bedankt voor uw reactie.

Algemene vragen

Algemene vragen over Erve 't Byvanck en omgeving.

De dichtstbijzijnde supermarkt is in Beltrum 3,5 km bij ons vandaan. Voor een uitgebreider aanbod aan winkels kunt u o.a. terecht in Borculo (6 km) Hier vindt u een AH, Hema en Aldi of Eibergen (8 km) met een Jumbo, AH, +Markt, Hema enz.
Iedere gast krijgt bij inschrijving van ons een informatiemap in bruikleen met hierin informatie en een kaart van de omgeving, wist u datjes, een aantal wandelroutes vanaf ons erf en folders van attracties in de buurt. Verder hebben we een aantal fietsroutes met kaart en uitgebreide beschrijving, die u mag gebruiken en een informatiekast met diverse brochures en de nieuwste VVV krantjes. U kunt ook terecht bij de VVV Eibergen Grotestraat 59 Eibergen (tel: 0545-471911) of VVV Borculo Hofstraat 5 Borculo (tel: 0545-271966).
Voor kamperen vragen we alleen een aanbetaling en voor bepaalde arrangementen (maand- seizoensplaatsen) Voor logeren vragen we alleen voor arrangementen (wandel- fietsarrangement) een aanbetaling. Voor groepen is altijd een aanbetaling noodzakelijk (25% van het overnachtingbedrag).In alle gevallen is de aanbetaling tevens het annuleringsbedrag (U bent het dus kwijt indien u de boeking annuleert). Als u komt wordt de aanbetaling vanzelfsprekend verrekend met de eindafrekening.
Ja, kinderen hebben alle ruimte om op het erf te spelen bijv. met de skelters. Verder hebben we we een grote klimtoren met glijbaan en schommels en zandbak en trampoline. Wat de veiligheid betreft het volgende: De camping en het gastenverblijf bevinden zich een behoorlijk eind van de openbare weg en er is geen open water in de buurt, de trekkers en werktuigen staan in een dichte loods, de speeltoestellen zijn gekeurd enz. We doen er alles aan om het ook voor de kinderen zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich bij ons prima vermaken en er zijn in de vakantieweken genoeg andere kinderen om mee te spelen.
Ja, er is een hal waar u uw fietsen kunt stallen en er zijn voldoende stopcontacten voor het opladen van uw fiets, deze hal wordt 's nachts afgesloten.
Ja, de knooppuntenroute loopt om ons bedrijf heen tussen knooppunt 94 en 89. Er zijn op de camping bordjes geplaatst zodat u direct bij ons de goede richting op kunt fietsen.
Momenteel is men bezig met de aanleg van wandelknooppunten.
Ja, We hebben een beperkt aantal fietsen (geen E-Bikes) voor de verhuur, als u verzekerd wilt zijn van een huurfiets is het verstandig dit bij de reservering te vermelden. Elektrische fietsen zijn te huur bij Hofstede Tweewielers in Beltrum (0544-481203).
Ja, tijdens het kampeerseizoen (april tot november) hebben we 's morgens 3 dagbladen te koop, namelijk Het Algemeen Dagblad, De Volkskrant en Trouw. Als u een abonnement heeft kunt u bij ons ook de bonnen inleveren.
U kunt bij ons contact en met pin betalen. Betalen middels een credit card is niet mogelijk.

Vragen over kamperen

Vragen die betrekking hebben op de camping.

Vanaf 12.00 uur kunt u bij ons aankomen. Op de dag van vertrek dient de plaats om 12.00 uur vrij te zijn. Soms is het mogelijk op de dag van vertrek wat langer te blijven. Bij vertrek later dan 15.00 uur berekenen we 1/2 dag extra. Eerder aankomen en later vertrekken is alleen mogelijk na overleg.
Nee, auto's op het kampeerveld zijn alleen toegestaan bij aankomst en vertrek , dit mede voor de veiligheid van de kinderen en de bescherming van de grasmat. We hebben wel een aantal kampeerplaatsen, die grenzen aan het parkeerterrein hier staat uw auto achter de caravan met een hegje ertussen. Als u hiervan gebruik wilt maken dan graag bij reservering aangeven.
Ja, honden zijn op ons terrein, mits aangelijnd en indien ze geen overlast veroorzaken toegestaan. u wordt verzocht de hond op de door ons aangegeven plaats uit te laten . De vergoeding voor een hond bedraagt € 1,60 per hond per nacht.
We hebben bij de plaatsen geen centrale antenne aansluiting. Op de meeste plaatsen is satellietontvangst via uw eigen schotel mogelijk, als u er zeker van wilt zijn dat u ontvangst hebt dient u dat bij de reservering te vermelden. Digitenne is op de gehele camping mogelijk (dit in tegenstelling tot de KPN postcodecheck) soms is een buitenantenne nodig. Indien u zelf een TV hebt beschikken we over een aantal digitenneontvangers (met kaart) die u kunt huren.
De aanleg en onderhoud van een goed werkend draadloos internet op een camping vraagt behoorlijk wat investering. Het is meer dan het zomaar bijplaatsen van een repeater of extra router. Een veelgehoorde klacht op campings die gratis WiFi aanbieden is: het werkt alleen bij de receptie of het toiletgebouw of een bepaalde periode of je moet steeds opnieuw inloggen enz. enz. Als u dan klaagt krijgt u vaak te horen, niet zeuren het is toch gratis.
Zoals met alles gaan wij voor kwaliteit, WiFi is bij ons op elke kampeerplaats mogelijk, als u bij ons een inlogcode voor WiFi koopt krijgt u er een gebruiksaanwijzing bij en komt u er eventueel zelf niet uit dan helpen we u graag op weg. Hier vindt u de tarieven
Nee, wij zijn met onze camping aan aangesloten bij de VeKaBo (Vereniging voor KampeerBoeren) Dit is een vereniging waar wij dus lid van zijn en contributie betalen en geen stichting zoals bijv. de SVR waar de kampeerder donateur van moet zijn en ook donateursgeld dient te betalen om op een SVR camping te kunnen staan. De VeKaBO geeft jaarlijks een gids uit met alle aangesloten campings en vakantieonderkomens (1300) en logeeradressen met informatie over de aanwezige voorzieningen en prijzen. O.a. verkrijgbaar bij de VVV voor € 8,50. U kunt natuurlijk ook de website bezoeken. www.vekabo.nl
Dit kunt u het beste aan de mensen vragen die de afgelopen 7 jaar bij ons gekampeerd hebben (In het gastenboek staan een paar reacties).
Ja, in het toiletgebouw is een aparte ruimte waar o.a. een wasmachine en wasdroger staat. Hier kunt u tegen betaling gebruik van maken. de kosten voor zowel de wasmachine als de droger zijn € 3,- per keer dit is incl. wasmiddel. U dient zelf bij te houden hoe vaak u hiervan gebruik maakt.
Om snel iets te drogen kunt u ook gratis gebruik maken van de aanwezige losse centrifuge.
Ja, in Het gastenverblijf is een koelkast. Hierin kunt u uw koelelementen invriezen. Het gebruik hiervan is gratis.
Bij ons kunt u contact betalen of pinnen. kamperen kunt u bij vertrek betalen, zodat eventuele extra kosten(wasmachine, droger ed) meegerekend kunnen worden. De dichtstbijzijnde pinautomaat is bij de Rabobank in Beltrum (3km).
Ja, aankomen of vertrekken op zondag is mogelijk. Wel vragen we van u als u op zondag wilt vertrekken zaterdag af te rekenen, want we beschouwen de zondag als een dag voor ons gezin.
Ja, onze camping wordt 1 x per 3 jaar door een inspecteur van de VeKaBo en 1 x per 2 jaar door de ANWB en elk jaar door ACSI bezocht en beoordeeld op voorzieningen, onderhoud, netheid enz. U kunt zelf uw ervaringen kenbaar maken op de site van de VeKaBo als u op de volgende link klikt. http://www.vekabo.nl/verkiezing
Ja, maar we gaan ervan uit dat u voor de periode dat u boekt ook op onze camping staat, logisch wij houden immers een plaats voor u vrij. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen dat u besluit eerder te vertrekken, buiten het hoogseizoen berekenen we dan geen kosten. Als u echter in het hoogseizoen (juli en augustus) eerder dan de opgegeven dag vertrekt berekenen we voor de overige dagen 50% van de overnachtingsprijs.

Vragen over Bed & breakfast

Vragen die betrekking hebben op de bed & breakfast.

Aankomst v.a. 12.00, vertrek voor 10.30. Uw kamer is op de dag van aankomst vanaf 12.00 uur beschikbaar. Op de dag van vertrek dient u de kamer om 10.30 vrij te hebben. Vaak is het wel mogelijk vroeger te komen en/of langer te blijven. U kunt dan niet op uw kamer maar wel bijv. de omgeving alvast verkennen.
Op de verdieping, waar zich de slaapkamers bevinden geldt een absoluut rookverbod. In de verblijfsruimte beneden mag wel gerookt worden indien de andere aanwezigen hier geen hinder van ondervinden.
Nee, We verzorgen naast het ontbijt geen warme maaltijden en Ja, u kunt indien u dat wenst in de ruime keuken wel wat te eten klaar maken. Hier vragen we een kleine vergoeding voor.
Nee, de slaapkamers zijn op de eerste verdieping en er is geen lift

Vragen over groepen

Vragen die betrekking hebben op het groepsverblijf.

Aankomst v.a. 15.00, vertrek voor 10.30. De groepsaccommodatie is op de dag van aankomst vanaf 15.00 uur beschikbaar. Op de dag van vertrek dient u accommodatie om 10.30 vrij te hebben.
We berekenen geen schoonmaakkosten. we gaan er van uit dat u de accommodatie netjes en schoon achterlaat. Mocht dit niet het geval zijn dan zullen we alsnog de extra kosten aan u doorberekenen.
Als u een weekend op het oog hebt, maar u moet eerst met de rest van de groep nog overleggen, kunnen we dat weekend voor u in optie zetten. Dit kunt u het beste telefonisch doen, u krijgt dan meteen te horen tot welke datum de optie loopt. Als we niets van u horen wordt de optie op de vervaldatum automatisch geannuleerd.
Ja, indien u van te voren even belt, maken we een afspraak zodat u niet komt als het in gebruik is door een groep.
Ja, als u het gastenverblijf als groep hebt afgehuurd, is het niet beschikbaar voor andere (kampeer)gasten.
Nee, de slaapkamers zijn op de eerste verdieping en er is geen lift.
Ligging
Prijs / kwaliteit
Kindvriendelijk
Staat v/h sanitair
Hygiëne
9,0
9,3
8,0
9,4
9,3

9,1

63
beoordelingen
Byvanck-voorzijde Rustige camping met ruime kampeerplaatsen Ontbijt_Buiten_2 Landelijke kamer kamperen in achterhoek Winter-tafreel Herfstzon_laan Valken Uutbloazen Uutbloazen_2 Uitzicht_ontbijtkamer Speelplaats1 Schapen Paasvuur Oprit in de herfst Ontbijtgasten Luchtfoto Kampeerveld-met-lantaarn Huifkarren Groepsaccommodatie Achterhoek Groepsaccommodatie 15 personen Gastentuin Dakplataan Camperplaats camping bed_breakfast_erve_byvanck_achterhoek08 Landelijke kamer_extra bed Woonhuis Terras winter Wasruimte kamperen_camping_erve_byvanck_achterhoek19

ACSI bordANWB bordB&B bordboerderijkamersRustpunt bordVeKaBo bordInformatie Borculo