Eigenzinnig Lochem

Camping-in-de-Achterhoek-Lochem

Camping bij Lochem (15 km)

Dit artikel gaat over Lochem en onze camping bij Lochem (15 km afstand)

Omdat onze camping bij Lochem ligt (afstand 15 km), is het zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Het populaire stadje Lochem wordt ook wel ‘eigenzinnig’ Lochem genoemd, in dit artikel leest u waarom.

Lochem, de thuisplaats van een schouwburg, filmmuseum en vele andere bezienswaardigheden  heeft een zeer levendig en gezellig stadscentrum.

U kunt hier lekker struinen door de schilderachtige winkelstraatjes of heerlijk uitrusten bij een van de horecagelegenheden rond de kerk. 

Cultuur in Lochem

Museum Staal heeft regelmatig verschillende exposities voor als u even wat kunst en cultuur wilt proeven.

Wilt u een avondje uit, dan biedt de schouwburg een scala aan voorstellingen. Ook het Cultureel Café in Lochem biedt een podium voor verfrissende en verrassende diverse culturele activiteiten.

Vanaf onze camping is het 18 km fietsen naar Lochem

Wat is er verder te doen in Lochem?

  • Bekijk een van de tientallen rijksmonumenten van Lochem.
  • Lochem telt een aantal oorlogsmonumenten;
  • In de stad zijn nog enkele 17e-eeuwse huizen te vinden.
  • Het raadhuis werd in de jaren 1634-1640 gebouwd. De fraaie topgevels in de renaissancestijl zijn van de hand van de Zutphense stadsarchitect Emond Hellenraet. (Bron: wikipedia).
  • Beklim de 49 meter hoge en beboste Lochemerberg.
  • Ook kunt u eindeloos wandelen en fietsen in de natuur,  op landgoederen, bossen, heuvels en de lommerrijke dorpen. 

Over onze camping bij Lochem

Op onze SVR camping bij Lochem komt u tot rust. Onze camping heet Erve Byvanck. Het is een plek waar de luxe aanwezig is van 10 ampère stroom en water binnen handbereik. Met schoon en modern sanitair waar u heerlijk kunt douchen zonder gedoe met douchemuntjes.

U kiest een frisse, groene ruime campingplaats van 130 m2, waar u geen kosten betaalt voor dure zwembaden of last hebt van luidruchtige dieren. Een schilderachtige mini camping in de Achterhoek met keuze uit 28 plaatsen. Genieten van pure rust…

Bent u toe aan een heerlijke vakantie waar u kunt opladen van de drukte van alledag?